Collegereeks Berlijn


Berlijn kent door de eeuwen heen een bewogen geschiedenis. Deze cursus behandelt de stad in al haar facetten vanaf de middeleeuwen tot en met de ontwikkelingen na Die Wende. Over de negentiende-eeuwse stad, Das altes Museum, de expansie van de twintigste eeuw, de prachtige Siedlungen van Bruno Taut, de megalomane plannen van Albert Speer, de muur,  Honeckers Palast der Republik, Die neue Nationalgalerie van Mies van der Rohe tot aan de commerciële invulling na de val van de muur. Uiteraard ook de nodige aandacht voor de kunst in Berlijn. Kortom een cursus waardoor je Berlijn op een heel andere manier gaat beleven!!

College 1 Van nederzetting tot residentiestad 1200 – 1850

College 2 Het leven in de hoofdstad 1850 – 1933

College 3 Berlijn voor, tijdens en na de muur 1933 – heden

Docent Hans de Man (1965) studeerde architectuurgeschiedenis aan de RUG in Groningen en was als docent 12 jaar verbonden aan ArtEZ Academie van Bouwkunst.  Hans heeft vele honderden colleges en cursussen gegeven voor o.a.  HOVO, Vrije Academie, Vonkc, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Voerman museum, Quintus Kampen en uiteraard Kunstcolleges.nl


THUISCOLLEGE Berlijn beschikbaar maart 2023

Prijs: 70 euro (incl. kleurrijke hand-out per e-mail) Je kunt je nu al opgeven.  Je krijgt dan bericht zodra de serie beschikbaar is.  Je kunt de serie 4 maanden bekijken waar en wanneer je wilt. 

MEPPEL, locatie The Ballroom

Kleine Oever 16 7941 BK Meppel (betaald parkeren in directe omgeving, gratis parkeren op 5 minuten lopen)

  • Dinsdagochtend 7, 14 en 21 maart 2023
  • Tijd: 10.00 – 12.00 uur
  • Prijs: 70 euro (incl. kleurrijke hand-out per e-mail) 
Reis Berlijn september 2023 

 

Presentatie met HD-beamer

Aanmelden collegereeks Berlijn
    Velden met een * zijn verplichte velden.
    Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.