Cultuurreis Berlijn en Bauhaus Dessau najaar 2025

Al jaren gaan we met groepen naar Berlijn, lees hieronder meer over deze zeer gevarieerde reis.  Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vrijblijvend aan,  je krijgt dan als eerste bericht als er meer bekend is. 

Dag 1 
Vertrek vanuit opstapplaats in Meppel. Verwachte aankomst bij ons hotel in centrum Berlijn 16.00 uur. Korte wandeling omgeving Potsdamer Platz. De rest van de avond is naar eigen inzicht te besteden.

Dag 2  
We starten met een korte wandeling bij het Kulturforum en we bekijken het Hansaviertel, we drinken koffie bij het ‘theehuis in de Engelse tuin’. De bus brengt ons vervolgens naar de Nederlandse ambassade van Rem Koolhaas. Vanaf de Frankfurter Tor lopen we over de indrukwekkende Karl Marx Allee terug naar het stadscentrum (je kunt ook de metro nemen). Op de Karl Marx Allee zijn  verschillende eetgelegenheden. Vrij verblijf in het centrum. Bezoek Reichstag in de avond waarna de bus ons terug brengt naar het hotel. Wil je deze dag of een deel ervan naar eigen inzicht besteden dan kan dat ook natuurlijk!

Dag 3
We starten met een bezoek aan het indrukwekkende Sanssouci Park, Potsdam (toegang gratis en diverse eetgelegenheden). Daarna een kort bezoek aan de Einsteintoren Potsdam (toegang gratis). We vervolgen onze reis richting de prachtig gelegen Villa van Max Liebermann aan de Wannsee. Je kunt hier een hapje eten op het schitterend gelegen terras met uitzicht op de Wannsee. (Als alternatief kan je ook het nabijgelegen Wannseeconferentie Haus bezoeken of een terrasje pakken aan het water). Via Siedlung Siemensstadt waar o.a. werk van Walter Gropius en Hans Scharoun te zien is keren we terug naar het hotel.

Dag 4
We starten met de wereldberoemde Onkel Tom Hütte Siedlung van Bruno Taut, zonder meer een van de mooiste woonwijken van Berlijn. De bus brengt ons vervolgens naar het Brücke Museum en het naastgelegen voormalige atelier van Arno Breker. Gelegenheid tot lunch. Daarna bezoeken we de Unesco-woonwijk Hufeisensiedlung. Op weg naar ons hotel nog een kort bezoek aan het Treptowerpark met het indrukwekkende Sovjet-monument voor de Russische slachtoffers van de slag om Berlijn.

Dag 5
Bezoek aan het Bauhaus Dessau en de Meisterhäuser, een van de belangrijkste voorbeelden van het modernisme. Als alternatief kun je ook het Bauhausmuseum in Dessau bezoeken. Rond 13.00 uur vertrekken we weer richting Nederland.

Vertrek: oktober 2025
Opstapplaatsen: Meppel NS station en Zwolle NS station achterzijde (hotelovernachting op loopafstand van de opstapplaatsen mogelijk) 
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers
Richtprijs: € 750.00 – 825,00 


De reissom is inclusief:

 • Vervoer per comfortabele touringcar 
 • Alle excursies per bus 
 • Stadswandelingen met architectuurhistoricus Hans de Man
 • 4 overnachtingen in centraal gelegen hotel  
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik audiosysteem (fluisterset)
 • Uitgebreide reisdocumentatie
 • Boekingskosten

 De reissom is exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden excursies
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer n.n.b.         

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af en toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Deze reis is niet geschikt voor rolstoelen. We maken tijdens de reis gebruik van een groepsapp. Het bezit van een mobiele telefoon is dus noodzakelijk.

Ben je geïnteresseerd. Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor de reis, je krijgt dan als eerste bericht als er meer bekend is (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen).  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.

  Duitse oorlog. -r