Cultuurreis Duisburg, Essen en Düsseldorf 


We hebben voor het voorjaar van 2023 weer een zeer afwisselende cultuurreis in voorbereiding. 

Dag 1 
Onze eerste stop is het fraaie park van Kleef dat door Jacob van Campen in opdracht van Johan Maurits van Nassau Siegen (naamgever Mauritshuis) is aangelegd. Er is een leuk restaurant waar we ook koffie drinken. We vervolgen onze reis naar
Schloss Moyland. Een prachtig gelegen kasteel niet ver van Kleef met een indrukwekkende collectie van de baanbrekende kunstenaar Joseph Beuys. Daarnaast zijn ook de tuinen zeer de moeite waard.  Om al goed in de sfeer van het Ruhrgebied te komen maken we later in de middag nog een korte wandeling door het Landschaftspark Duisburg. Een van mooiste voorbeelden van hergebruik die wij ooit gezien hebben.  Rond 18.00 uur komen we aan bij ons hotel in Düsseldorf. In de avond kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen en een hapje eten in een van de vele gelegenheden die de stad rijk is.  

Dag 2 
We bezoeken vandaag Insel Hombroich en Langen Fundatie in Neuss dat slechts op een kwartiertje rijden van Dusseldorf gelegen is. Insel Hombroich is een particulier initiatief opgericht door kunstverzamelaar Karel Heinrich Müller in 1982. Dit unieke park moet je in ieder geval één keer in je leven gezien hebben. Een wonderlijke combinatie van natuur, architectuur en kunst zoals je het nergens anders tegenkomt. Bij de toegangsprijs is een eenvoudige lunch inbegrepen. In de middag bezoeken we de nabij gelegen Langen Foundation, een ontwerp van de Japanse architect Tadao Ando. Voor mensen die deze dag liever Düsseldorf willen ontdekken hebben wij een alternatief programma met o.a. een bezoek aan het schitterende kunstmuseum K20.

Dag 3 
In de ochtend staat het Zentrum für Internationale Lichtkunst in Unna op het programma.  Een unieke ervaring. In de middag rijden we naar het Stadswaldhaus van Krefeld waar we de lunch kunnen gebruiken. De eetgelegenheid uit 1902 ligt in een fraai stadspark en vandaar lopen we naar Haus Lange en Haus Esters, twee prachtige villa’s van Mies van der Rohe die nu dienst doen als museum. We eindigen deze dag op het ‘bedrijvenpark’ uit 1930 dat ook van de hand is van Mies van der Rohe.  

Dag 4 
De laatste dag bezoeken we in de ochtend Essen waar je het Folkwangmuseum kunt bezoeken. Dit gratis museum dat recent verbouwd is door David Chipperfield wordt gezien als een van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland met een indrukkende collectie 20e eeuwse meesters. In de middag bezoeken we het voormalige industriecomplex Zeche Zollverein dat sinds 2001 deel uitmaakt van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Afhankelijk van het weer kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Wandelen door het reusachtige park, een terrasje pakken of bijvoorbeeld het Ruhrmuseum bezoeken, een ontwerp van Rem Koolhaas. Rond 20.00 uur zijn we terug in Meppel.   

Vertrekdatum:  voorjaar van 2023 (data .n.n.b.)
Vertrek: NS station Meppel (voorzijde bij busstation)
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 25 en maximaal 32 deelnemers


Programma onder voorbehoud

Schrijf je nu vrijblijvend in en krijg als eerste bericht als de definitieve prijs bekend is 

Prijs: circa 500 – 550 inclusief  

 • Logies en ontbijt hotel in centrum Düsseldorf  
 • Alle vervoer per comfortclass touringcar
 • Alle genoemde excursies
 • Uitvoerige reisdocumentatie
 • SGR en ANVR voorwaarden

Exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden 
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer n.n.b. 
 • Calamiteitenfonds  € 2,50

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af een toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Neem voor vragen even contact op.

Aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen)

   Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.