Cultuurreis Düsseldorf, Neuss en Remagen 


We hebben voor het voorjaar van 2023 weer een zeer afwisselende cultuurreis in voorbereiding (uitgebreide omschrijving volgt binnenkort).

Dag 1 
Onze eerste stop is het fraaie park van Kleef dat door Jacob van Campen in opdracht van Johan Maurits van Nassau Siegen (naamgever Mauritshuis) is aangelegd. Er is een leuk restaurant waar we ook koffie drinken. We vervolgen onze reis naar
Schloss Moyland. Een prachtig gelegen kasteel niet ver van Kleef met een indrukwekkende collectie van de baanbrekende kunstenaar Joseph Beuys. Daarnaast zijn ook de tuinen zeer de moeite waard. Rond 17.00 uur komen we aan bij ons hotel in Düsseldorf. In de avond kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen en een hapje eten in een van de vele gelegenheden die de stad rijk is.  

Dag 2
In de ochtend maken we een wandeling door Medienhafen waar veel bekende architecten hebben gebouwd. Enkele namen Renzo Piano, Frank Gehry, David Chipperfield en Jo Coenen.  We bezoeken de 240 meterhoge Rheinturm en vervolgen onze wandeling naar het verrassende K21 waar je de mogelijkheid hebt om te lunchen. In de middag vervolgen we onze stadswandeling en we eindigen bij museum K20 dat een schitterende collectie 20e eeuwse kunst herbergt. Je kunt er ook voor kiezen om een van de 25 andere musea van Dusseldorf te bezoeken of te flaneren op de Königsallee. 

Dag 3 
We bezoeken vandaag Insel Hombroich en Langen Fundatie in Neuss dat slechts op een kwartiertje rijden van Dusseldorf gelegen is. Insel Hombroich is een particulier initiatief opgericht door kunstverzamelaar Karel Heinrich Müller in 1982. Dit unieke park moet je in ieder geval één keer in je leven gezien hebben. Een wonderlijke combinatie van natuur, architectuur en kunst zoals je het nergens anders tegenkomt. Bij de toegangsprijs is een eenvoudige lunch inbegrepen. In de middag bezoeken we de nabij gelegen Langen Foundation, een ontwerp van de Japanse architect Tadao Ando. 

Dag 4 
Vandaag bezoeken het prachtig gelegen Arp museum in Remagen. Een ronduit spectaculair ontwerp van de Amerikaanse architect Richard Meier dat door tunnel is verbonden met de oudbouw. Het restaurant biedt je een adembenemende blik over de Rijn. In de middag rijden we naar het Landschaftspark Duisburg, één van de kroonjuwelen van het Ruhrgebied waar industrieel erfgoed, kunst en natuur bij elkaar komen. Rond 20.00 uur zijn we terug in Meppel.   

Vertrekdatum: mei 2023 (data n.n.b.)
Vertrek: NS station Meppel (voorzijde bij busstation)
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 25 en maximaal 32 deelnemers

 

Programma onder voorbehoud

Schrijf je nu vrijblijvend in en krijg als eerste bericht als de definitieve prijs bekend is 

Prijs: circa 550 – 600 inclusief  

 • Logies en ontbijt hotel in centrum Düsseldorf  
 • Alle vervoer per luxe touringcar
 • Alle genoemde excursies
 • Entree Rheinturm
 • Entree Insel Hombroich
 • Entree Langen Foundation
 • Eenvoudige lunch dag 3
 • Uitvoerige reisdocumentatie

Exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden 
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer n.n.b. 
 • Calamiteitenfonds  € 2,50

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af een toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Neem voor vragen even contact op.

Aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen)  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.