Reis Düsseldorf, Insel Hombroich, Schloss Moyland 

Wegens groot succes hebben we voor september 2025 deze prachtige reis nogmaals gepland. We willen de reis niet eerder aanbieden omdat dan pas de renovatie van Insel Hombroich is voltooid. Je kunt je nu al vrijblijvend vooraanmelden. Je krijgt dan als eerste bericht. 

Dag 1 
Onze eerste stop is het fraaie park van Kleef dat door Jacob van Campen in opdracht van Johan Maurits van Nassau Siegen (naamgever Mauritshuis) is aangelegd. Er is een leuk restaurant waar we ook koffie drinken. We vervolgen onze reis naar
Schloss Moyland. Een prachtig gelegen kasteel niet ver van Kleef met een indrukwekkende collectie van de baanbrekende kunstenaar Joseph Beuys. Daarnaast zijn ook de tuinen zeer de moeite waard en is in een van de bijgebouwen een café-restaurant gevestigd. Rond 17.00 uur komen we aan bij ons hotel in de Altstadt. Düsseldorf heeft in tegenstelling tot veel Duitse steden nog een prachtig historisch centrum. In de avond maken we samen een korte stadswandeling en kun je daarna op eigen gelegenheid de stad verkennen en een hapje eten bij een van de vele gelegenheden die de stad rijk is.  

Dag 2
In de ochtend maken we een wandeling door Medienhafen waar veel bekende architecten hebben gebouwd. Enkele namen: Renzo Piano, Frank Gehry, David Chipperfield en Jo Coenen. We bezoeken de 240 meter hoge Rheinturm en vervolgen onze wandeling naar het verrassende museum K21 waar je de mogelijkheid hebt om te lunchen. In de middag vervolgen we onze stadswandeling en we eindigen bij museum K20 dat een schitterende collectie 20e eeuwse kunst herbergt. Je kunt er ook voor kiezen om een van de 25 andere musea van Düsseldorf te bezoeken of te flaneren op de Königsallee. 

Dag 3 
We bezoeken vandaag Insel Hombroich en Langen Fundatie in Neuss dat slechts op een kwartiertje rijden van Düsseldorf gelegen is. Insel Hombroich is een particulier initiatief opgericht door kunstverzamelaar Karel Heinrich Müller in 1982. Dit unieke park moet je in ieder geval één keer in je leven gezien hebben. Een wonderlijke combinatie van natuur, architectuur en kunst zoals je het nergens anders tegenkomt. Bij de toegangsprijs is een eenvoudige lunch inbegrepen. In de middag bezoeken we de nabij gelegen Langen Foundation, een ontwerp van de Japanse architect Tadao Ando. Uiteraard kun je deze dag ook gebruiken om Düsseldorf verder te verkennen.

Dag 4 
Vandaag bezoeken we het prachtig gelegen Arp museum in Remagen. Een ronduit spectaculair ontwerp van de Amerikaanse architect Richard Meier dat door een tunnel is verbonden met de oudbouw. Het restaurant biedt je een adembenemende blik over de Rijn. In de middag rijden we naar het Landschaftspark Duisburg, één van de kroonjuwelen van het Ruhrgebied waar industrieel erfgoed, kunst en natuur samenkomen. Rond 20.30 uur zijn we terug in Meppel. 

We overnachten op een van de beste plekken van Düsseldorf. Je loopt vanaf ons hotel rechtstreeks het voetgangersgebied van de Altstadt binnen en de gezellige terrassen aan het water zijn slechts enkele minuten lopen.

Vertrekdatum: september 2025
opstapplaats: Meppel NS station (voorzijde bij busstation), Zwolle NS station (achterzijde), Apeldoorn Carpoolplaats Agrifirm/Van der Valk hotel A50
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 25 en maximaal 34 deelnemers
Programma onder voorbehoud

Richtprijs: € 575,00 – 650,00  inclusief  

 • Logies en ontbijt in hotel Das Carlshotel **** (score 8,2 voor hotel, 9.5 voor locatie bij Booking) in het oude centrum van Düsseldorf of vergelijkbaar
 • Alle vervoer per luxe touringcar
 • Alle genoemde excursies
 • Entree Rheinturm
 • Uitvoerige reisdocumentatie
 • Boekingskosten

Exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Overige entreegelden 
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer € n.n.b.

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af en toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Deze reis is niet geschikt voor rolstoelen. We maken tijdens de reis gebruik van een groepsapp. Het bezit van een mobiele telefoon is dus noodzakelijk.

Vrijblijvend aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen)  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.