Cultuurreis Essen, Duisburg en Krefeld 


We hebben voor juli 2023 een zeer afwisselende cultuurreis naar Essen en omgeving in voorbereiding.

Dag 1 
In de ochtend maken we kennis met Zeche Zollverein. Dit reusachtig industrieel complex uit vervlogen tijden staat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van Unesco.  Je hebt de mogelijkheid om het terrein te verkennen of het Ruhrmuseum of het Red Dot designmuseum te ontdekken.  In de loop van de middag bezoeken we de 117 meter hoge Gasometer. 

Dag 2 
Vandaag bezoeken we in de ochtend het Folkwangmuseum. Dit museum dat recent verbouwd is door David Chipperfield wordt gezien als een van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland met een indrukkende collectie 20e eeuwse meesters. Hier heb je ook de mogelijkheid om te lunchen.  We vervolgen onze reis naar Siedlung Brandenbusch waar het huishoudelijk personeel van de familie Krupp woonde.  Vanaf hier lopen we naar Villa Hügel de voormalige woning van de familie Krupp. Een kapitaal onderkomen met maar liefst 260 kamers gelegen in een prachtig park. Gezamenlijk lopen we naar de Zuiduitgang van het park waar een prachtig terras met uitzicht op de Baldeneysee op ons wacht.  De dag sluiten we af in het pittoreske Kettwig, een middeleeuws stadje gelegen aan de Ruhr. 

Dag 3 
Op de laatste dag bezoeken we Margarethenhöhe. Deze tuinstad gesticht door de Familie Krupp wordt gezien als mijlpaal voor huisvesting van arbeiders. Vervolgens brengen we een bezoek aan de binnenhaven van Duisburg. Dit voormalig industriegebied is de laatste decennia getransformeerd tot een veelzijdig woon/werk en uitgaansgebied met als hoogtepunt het adembenemende museum Küppersmühle dat in september 2021 is geopend. We hebben ruim de tijd dit ontwerp van het bekende architectenbureau Herzog de Meuron te bewonderen en plaats te nemen op een van de vele terrassen. In de middag rijden we naar het Stadswaldhaus van Krefeld. Deze eetgelegenheid uit 1902 ligt in een fraai stadspark en vandaar lopen we naar Haus Lange en Haus Esters, twee prachtige villa’s van Mies van der Rohe die nu dienst doen als museum. We eindigen deze dag op het ‘bedrijvenpark’ uit 1930 dat ook van de hand is van Mies van der Rohe.  

Vertrekdatum:  juli 2023 (data .n.n.b.)
Vertrek: NS station Meppel (voorzijde bij busstation)
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 25 en maximaal 32 deelnemers

 

Programma onder voorbehoud

Schrijf je nu vrijblijvend in en krijg als eerste bericht als de definitieve prijs bekend is 

Prijs: circa 350 – 400 inclusief  

 • Logies en ontbijt hotel in centrum Essen  
 • Alle vervoer per comfortclass touringcar
 • Alle genoemde excursies
 • Toegang Folkwangmuseum Essen
 • Toegang Villa Hügel 
 • Uitvoerige reisdocumentatie
 • SGR en ANVR voorwaarden

Exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden 
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer n.n.b. 
 • Calamiteitenfonds  € 2,50

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af een toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Neem voor vragen even contact op.

Aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen)  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.