Reis Essen, Duisburg en Krefeld 

We hebben voor augustus 2024 een prachtige cultuurreis naar Essen en omgeving samengesteld met zowel aandacht voor kunst, architectuur en industrieel erfgoed. Boek je alleen…. geen probleem wij zorgen dat je niet alleen hoeft te eten. 

Dag 1 

In de ochtend bezoeken we de 117 meter hoge Gasometer. In deze voormalige gashouder worden wisselende projectietentoonstellingen gehouden. Op het dak heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. In de middag maken we kennis met Zeche Zollverein. Dit reusachtig mijnbouwterrein uit vervlogen tijden staat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je hebt de mogelijkheid om het gebied te verkennen of het Ruhrmuseum of het Red Dot designmuseum te ontdekken. Op het terrein bevinden zich verschillende restaurants.

Dag 2 
Vandaag bezoeken we in de ochtend het Folkwangmuseum. Dit museum dat recent verbouwd is door David Chipperfield wordt gezien als een van de belangrijkste kunstmusea van Duitsland met een indrukwekkende collectie 20e eeuwse meesters. Hier heb je ook de mogelijkheid om te lunchen. We vervolgen onze reis naar Siedlung Brandenbusch waar het huishoudelijk personeel van de familie Krupp woonde. Vanaf hier lopen we naar Villa Hügel de voormalige woning van de familie Krupp. Een kapitaal onderkomen met maar liefst 260 kamers gelegen in een prachtig park. Gezamenlijk lopen we naar de Zuiduitgang van het park waar een prachtig terras met uitzicht op de Baldeneysee op ons wacht. De dag sluiten we af in het pittoreske Kettwig, een middeleeuws stadje gelegen aan de Ruhr. 

Dag 3 
Op de laatste dag bezoeken we Margarethenhöhe. Deze tuinstad gesticht door de Familie Krupp wordt gezien als mijlpaal voor huisvesting van arbeiders. Vervolgens brengen we een bezoek aan de binnenhaven van Duisburg. Dit voormalig industriegebied is de laatste decennia getransformeerd tot een veelzijdig woon-/werk- en uitgaansgebied met als hoogtepunt het adembenemende museum Küppersmühle dat in september 2021 is geopend. We hebben ruim de tijd dit ontwerp van het bekende architectenbureau Herzog de Meuron te bewonderen en plaats te nemen op een van de vele terrassen. In de middag rijden we naar het Stadswaldhaus van Krefeld. Deze eetgelegenheid uit 1902 ligt in een fraai stadspark en vandaar lopen we naar Haus Lange en Haus Esters, twee prachtige villa’s van Mies van der Rohe die nu dienst doen als museum. We eindigen deze dag op het bedrijvenpark uit 1930 dat ook van de hand is van Mies van der Rohe waar we de reis afsluiten op een fraai terras.  
We overnachten in het nieuwe NH hotel op een van de beste plekken van Essen! Ons hotel beschikt over airco en ligt op een rustige plek midden in het gezellige centrum van Essen. Uiteraard met een uitstekend ontbijt. Winkels en horeca op steenworp afstand.  

Vertrekdatum: vrijdag 2 augustus 2024
Vertrek: 8.30 uur NS station Meppel (voorzijde bij busstation), 8.50 uur NS station Zwolle (achterzijde). Apeldoorn Carpoolplaats Agrifirm/Van der Valk A50
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers (VOL, plaatsing op wachtlijst mogelijk)

Programma onder voorbehoud
Prijs:  € 439,00 p.p. op basis tweepersoonskamer inclusief  

 • Logies en ontbijt NH Hotel **** in hartje centrum Essen, kamer met airco (score voor hotel 8.4 bij Booking) 
 • Alle vervoer per comfortabele touringcar
 • Alle genoemde excursies
 • Toegang Folkwangmuseum Essen (vaste collectie)
 • Toegang Villa Hügel 
 • Toegang Küppersmülhe
 • Drankje en hapje laatste dag 
 • Uitvoerige reisdocumentatie en plattegronden
 • Boekingskosten

Exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Overige entreegelden 
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer € 75,00.

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af en toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Deze reis is niet geschikt voor rolstoelen. We maken tijdens de reis gebruik van een groepsapp. Het bezit van een mobiele telefoon is dus noodzakelijk.

Aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen)
  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.