Scheepvaartmuseum, vaarexcursie moderne architectuur

en het Funen  

Ontdek de moderne architectuur van Amsterdam vanaf het water!

Welkom aan boord van deze onvergetelijke excursie naar Amsterdam! ook in het voorjaar van 2025 gaan we op ontdekkingstocht langs de historische en moderne pareltjes van onze bruisende hoofdstad.
Onze reis begint met een rondwandeling over het voormalige marineterrein dat momenteel geheel wordt herontwikkeld. Bij een van de nieuwe horecagelegenheden drinken we koffie. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het  prachtige Scheepvaartmuseum te bezoeken. Een schatkamer van maritieme geschiedenis, dat in 2011 ingrijpend werd verbouwd door Liesbeth van der Pol. Je hebt ruim de tijd om de collectie te ontdekken en een hapje te eten. Natuurlijk kun je de ochtend ook naar eigen inzicht invullen. 

Om 13.00 uur stappen we bij het Scheepvaartmuseum aan boord van onze ‘eigen’ rondvaartboot voor een twee uur durende vaarexcursie langs de moderne architectonische pareltjes. Vaar mee langs de Silodam, een gedurfd staaltje hedendaagse architectuur van MVRDV, de iconische Pontsteiger en natuurlijk het spectaculaire Eye museum. Daarna ontdekken we de oostelijke eilanden; het Java-eiland waar architect Sjoerd Soeters zijn stempel op zette, het KNSM-eiland met het imponerende wooncomplex van Hans Kollhoff en Borneo-eiland met de eigentijdse grachtenpanden. We gaan van boord bij de historische molen De Gooyer en bezoeken woonwijk Het Funen, deze autovrije woonwijk is een van de meest geslaagde voorbeelden van moderne woningbouw. Vanaf hier maken we een korte wandeling terug naar het Scheepvaartmuseum, waar de mogelijkheid is om nog wat te drinken. Je kunt natuurlijk ook nog het architectuurcentrum Arcam of het voormalige marineterrein bezoeken.

08.00 uur: Vertrek bij NS-station Meppel (voorzijde busstation)
08.20 uur: Vertrek NS station Zwolle (achterzijde)
10.00 uur: Aankomst Scheepvaartmuseum/Marine terrein
10.10 uur: Wandeling over voormalig Marineterrein en koffie bij Kanteen 
11.00 uur: Bezoek aan scheepvaartmuseum of eigen alternatief
13.00 uur: Vaartocht moderne architectuur Amsterdam 
15.00 uur: Wandeling Het Funen
16.00 uur: Aankomst Scheepvaartmuseum/Marineterrein
17.00 uur: Vertrek naar huis
18.15 uur: Aankomst Emmeloord
19.00 uur: Aankomst Meppel

Reisleiding : Hans en Annet de Man  

Prijs: circa € 85,00 – 90.00  incl. vervoer touringcar, vaartocht, kop koffie bij Kanteen en architectuurwandeling. Bij Het scheepvaartmuseum is de MJK en Vriendenloterij Vipkaart geldig. Entree architectuurcentrum Arcam bedraagt € 4,00

 

Voor deze excursie is een goede fysieke conditie vereist omdat we met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Deze excursie is niet geschikt voor rolstoelen. 

Aanmelden excursie Amsterdam (je krijgt een automatische bevestiging, kan in de spambox terecht komen) 
    Velden met een * zijn verplichte velden.
    Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.
    Let op: slechts één keer op de knop inschrijven klikken.