Excursie Radio Kootwijk en Depot Wageningen  

Zaterdag 24 juni 2023 organiseren wij een bijzondere excursie naar Radio Kootwijk, beeldengalerij Het Depot in Wageningen en de schitterende Amsterdamse school gebouwen van de Wageningen Universiteit. We starten onze excursie bij Radio Kootwijk waar we na ontvangst met koffie en thee een rondleiding krijgen in en rond de kathedraal van de vooruitgang uit de jaren twintig van de vorige eeuw.  De creatie van architect Julius Luthmann had als doel het radiocontact tussen Nederlands-Indië en het moederland te verbeteren. De enorme masten en installaties zijn verdwenen maar het indrukwekkende gebouw is nog steeds van grote betekenis. We lunchen op het terrein van Radio Kootwijk.

Hierna vertrekken we naar beeldengalerij Het Depot in Wageningen die is gevestigd op twee locaties; de prachtige 18e eeuwse Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg en sinds 2012 op een tweede grote locatie aan de Arboretumlaan. Beide gebouwen liggen op loopafstand van elkaar en worden verbonden door het fraaie Arboretum de Dreijen. Beeldengalerij Het Depot biedt een podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de mens centraal en heeft zowel een vaste collectie als een wisseltentoonstelling. Na ons bezoek vertrekken we naar het voormalige Laboratorium voor Plantenfysiologie van architect Cornelis Blaauw, een van de belangrijkste monumenten van De Amsterdamse school buiten de hoofdstad.  Van hier lopen we door park Belmonte richting Hotel De Wageningsche Berg waar een mogelijkheid is voor een drankje op het terras met spectaculair uitzicht over de Nederrijn. 

EXCURSIE VERTREK 24 JUNI 2023 OPSTAPPLAATSEN MEPPEL EN ZWOLLE (datum onder voorbehoud)  

8.00 uur: vertrek Meppel (NS-station voorzijde)
8.30 uur: vertrek Zwolle (NS-station achterzijde)
9.30 uur: aankomst Radio Kootwijk en ontvangst met koffie en thee
10.00 uur: start rondleiding in en om het voormalige zendstation
12.00 uur: lunch op het terrein van Radio Kootwijk
12.45 uur: vertrek richting Wageningen
13.45 uur: aankomst Het Depot Wageningen
15.30 uur: start wandeling door park en langs Amsterdamse schoolgebouwen van de Wageningen Universiteit
16.15 uur: aankomst restaurant De Wageningsche Berg (mogelijkheid voor drankje met adembenemend uitzicht)
17.00 uur: vertrek richting Zwolle en Meppel 

Reisleiding: Hans en Annet de Man 

Prijs: NNB incl. vervoer touringcar, rondleiding Radio Kootwijk, koffie en lunch

Aanmelden excursie  (je krijgt een automatische bevestiging, kan in de spambox terecht komen)     Velden met een * zijn verplichte velden.
    Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.