Reis Kopenhagen, Malmö en Lübeck

Zesdaagse kunst- en architectuurreis  

In samenwerking met Bolderman Specials hebben wij een prachtige kunst- en architectuurreis samengesteld naar Kopenhagen en Malmö.  We verblijven in prima hotels in hartje centrum, echt op de allerbeste locaties!  

Maandag
Vertrek Meppel rond 7.00 uur. Eind van de middag komen we aan bij ons hotel in het hartje van het centrum van Kopenhagen. Overal vind je eetgelegenheden en je kunt eventueel zelfs nog een rondvaart maken (laatste boot vertrekt 21.00 uur).

Dinsdag
In de ochtend bezoeken we het prachtig verbouwde Statens museum en de naastgelegen botanische tuin. Wij waren onder de indruk van de schitterende collectie oude, moderne en hedendaagse kunst, van Rembrandt en Rubens tot Matisse, Van Dongen, Munch, Jorn en heel veel meer.  Mogelijkheid voor lunch in het museum. Vervolgens stadswandeling door het oude centrum, we bezoeken o.a Blox van Rem Koolhaas/Ellen van Loon en de Deense bank van Arne Jacobsen. De rest van de middag vrij ter besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Glyptotek (is gratis op dinsdag), het stadhuis van Kopenhagen of één van de vele musea van Kopenhagen.

Woensdag
In de ochtend bezoeken we de wijk Ørestad ten zuiden van het centrum en bekijken we o.a. de spraakmakende architectuur van Bjarke Ingels, terecht de grote ster van de Deense architectuurwereld. In de middag kun je Kopenhagen op eigen gelegenheid ontdekken of met ons meegaan naar het prachtig gelegen Arken Museum met o.a. werk van Ai Weiwei en Damien Hirst. 

Donderdag
We starten deze dag met twee heel bijzondere kerken die je absoluut gezien moet hebben. De Grundtvigs Kirke is een reusachtig uit baksteen opgetrokken bouwwerk naar het ontwerp van Peder Vilhelm Jensen-Klint. Een groter contrast is bijna niet mogelijk met de Bagsvaerd Kirke, een fenomenaal betonnen gebouw met een schitterende lichtval. Een absoluut meesterwerk van Jørn Utzon die ook het Sydney Opera House ontwierp.  Via Klampenborg, waar we kort kennismaken met enkele projecten van Arne Jacobsen, rijden we door naar het Louisiana Museum. Wellicht wel het mooist gelegen museum ter wereld met een geweldige collectie. Mogelijkheid tot lunch. Bij goed weer bezoeken we de wereldberoemde Kingo Houses van Jørn Utzon die op slechts enkele kilometers van het museum liggen. We vertrekken via de spectaculaire Oresundbrug naar ons hotel in het oude centrum van Malmö. 

Vrijdag
Malmö is een verrassend interessante stad met een prachtig oud centrum, maar ook de nieuwe wijk in het voormalig havengebied is zeer de moeite waard. We beginnen de dag echter met een korte wandeling op de Oosterbegraafplaats, bij het grote publiek volstrekt onbekend maar wij waren diep onder de indruk van de onorthodoxe aanpak van de Zweedse architect Sigurd Lewerentz. Van hier rijden we naar het havengebied van Malmö met de iconische ‘turning torso’ toren van Santiago Calatrava waar we samen een wandeling maken. Je kunt lunchen bij de prachtig aan het water gelegen eetgelegenheden. Lopend of met de bus keren we terug naar het gezellige centrum. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Bezoek bijvoorbeeld één van de gratis musea van Malmö of ga lunchen in de prachtige kasteeltuin. 

Zaterdag
We vertrekken om 8.00 uur richting huis. Onderweg maken we nog een stop in  Hanzestad Lübeck waar we een stadswandeling kunnen maken. Rond 21.00 uur zijn we terug in Meppel.

 

Vertrekdatum 6-daagse reis Kopenhagen, Malmö en Lübeck: juni 2023

opstapplaats station Meppel (geen andere opstapplaatsen bij deze reis)

prijs: n.n.b. (geef je nu vrijblijvend op, zodra prijs en vertrekdatum bekend zijn, nemen we contact met je op)

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per comfortclass touringcar (Bolderman Reizen) voorzien van alle faciliteiten en extra beenruimte
 • Alle excursies per bus 
 • Eigen opstapplaats Meppel 
 • 3 overnachtingen in Designhotel Wake up Kopenhagen Borgersgade. Het hotel is gelegen op één van beste plekken van Kopenhagen. Let op: dit hotel maakt gebruik van compacte kamers voorzien van een tweepersoonsbed. Uitstekend ontbijt met veel biologische producten.
 • 2 overnachtingen in Scandic Jörgen**** Malmö op basis van een 2-persoonskamer. Prachtig gelegen hotel in het centrum met kamers hebben losse bedden.  Zeer uitgebreid ontbijt met veel biologische producten
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • 2 x veerboot en 2 x tolweg 
 • Reisleiding door Hans en Annet de Man
 • Uitgebreide reisdocumentatie
 • Boekingskosten
 • Minimaal aantal deelnemers 25 maximaal 32 deelnemers

 De reissom is exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer n.n.b.
 • Calamiteitenfonds  € 2,50
 • SGR garantiefonds € 5,00

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af een toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Wij maken gebruik van een groepsapp. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van mobiele telefoon. 

Programma onder voorbehoud.

 

 
  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.