Reis Kopenhagen en Malmö

Zesdaagse kunst- en architectuurreis  

In samenwerking met Bolderman Specials hebben wij een prachtige kunst- en architectuurreis samengesteld naar Kopenhagen en Malmö.  We verblijven in prima hotels in hartje centrum, echt op de allerbeste locaties!  .

Maandag
Vertrek Meppel. Eind van de middag komen we aan bij ons hotel in het hartje van het centrum van Kopenhagen. Overal vind je eetgelegenheden en je kunt eventueel zelfs nog een rondvaart maken (laatste boot vertrekt 21.00 uur).

Dinsdag
In de ochtend bezoeken we het prachtig verbouwde Statens museum en de naastgelegen botanische tuin. Wij waren onder de indruk van de schitterende collectie oude, moderne en hedendaagse kunst, van Rembrandt en Rubens tot Matisse, Van Dongen, Munch, Jorn en heel veel meer.  Mogelijkheid voor lunch in het museum. Vervolgens stadswandeling door het oude centrum, we bezoeken o.a Blox van Rem Koolhaas/Ellen van Loon en de Deense bank van Arne Jacobsen. Rest van de middag vrij ter besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Glyptotek (is gratis op dinsdag) en het stadhuis van Kopenhagen (gratis).

Woensdag
In de ochtend bezoeken we de wijk Ørestad ten zuiden van het centrum en bekijken we o.a. de spraakmakende architectuur van Bjarke Ingels, terecht de grote ster van de Deense architectuurwereld.  De rest van het dagprogramma wordt nog verder uitgewerkt.

Donderdag
We starten deze dag met twee heel bijzondere kerken die je absoluut gezien moet hebben. De Grundtvigs Kirke is een reusachtig uit baksteen opgetrokken bouwwerk naar het ontwerp van Peder Vilhelm Jensen-Klint. Een groter contrast is bijna niet mogelijk met de Bagsvaerd Kirke, een fenomenaal betonnen gebouw met een schitterende lichtval. Een absoluut meesterwerk van Jørn Utzon die ook het Sydney Opera House ontwierp.  Via Klampenborg, waar we kort kennismaken met enkele projecten van Arne Jacobsen, rijden we door naar het Louisiana Museum. Wellicht wel het mooist gelegen museum ter wereld met een geweldige collectie. Mogelijkheid tot lunch. Bij goed weer bezoeken we de wereldberoemde Kingo Houses van Jørn Utzon die op slechts enkele kilometers van het museum liggen. We vertrekken via de spectaculaire Oresundbrug naar ons hotel in het oude centrum van Malmö. 

Vrijdag
Malmö is een verrassend interessante stad met een prachtig oud centrum, maar ook de nieuwe wijk in het voormalig havengebied is zeer de moeite waard. We beginnen de dag echter met een korte wandeling op de Oosterbegraafplaats, bij het grote publiek volstrekt onbekend maar wij waren diep onder de indruk van de onorthodoxe aanpak van de Zweedse architect Sigurd Lewerentz. Van hier rijden we naar het havengebied van Malmö met de iconische ‘turning torso’ toren van Santiago Calatrava waar we samen een wandeling maken. Je kunt lunchen bij de prachtig aan het water gelegen eetgelegenheden. Lopend of met de bus keren we terug naar het gezellige centrum. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Bezoek bijvoorbeeld één van de gratis musea van Malmö. Wij waren zeer gecharmeerd van de Konsthall Malmö.

Zaterdag
We vertrekken bijtijds richting Kopenhagen waar we kort de energiecentrale Amagar Bakke bezoeken. Bjarke Ingels combineerde de centrale met een skipiste….. het resultaat is bizar maar zeer geslaagd en volstrekt uniek in zijn soort. Voordat we naar huis vertrekken bezoeken we nog het prachtig gelegen Arken Museum met o.a. werk van Ai Weiwei en Damien Hirst.
 

Vertrekdatum 6-daagse reis Kopenhagen en Malmö: 25 april 2022
VOL, plaatsing op reservelijst mogelijk 


Vertrekdatum 6-daagse reis Kopenhagen en Malmö: 6 juni 2022
opstapplaats station Meppel. 

prijs 750 – 800 euro definitieve prijs is nog niet bekend (Je kunt je wel al vrijblijvend aanmelden als geïnteresseerde)

 

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per comfortclass touringcar (Bolderman Reizen) voorzien van alle faciliteiten en extra beenruimte
 • Alle excursies per bus 
 • Eigen opstapplaats Meppel 
 • 3 overnachtingen in Designhotel Wake up Kopenhagen Borgersgade en 2 overnachtingen in Scandic Jörgen**** Malmö op basis van een 2-persoonskamer 
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • 2 x veerboot en 2 x tolweg 
 • Reisleiding door Hans en Annet de Man
 • Uitgebreide reisdocumentatie
 • Boekingskosten
 • Maximaal 32 deelnemers

 De reissom is exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer nnb 
 • Calamiteitenfonds  € 2,50

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af een toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Neem voor vragen even contact op. Programma onder voorbehoud.


 
  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.