Gratis college: Het Wenen van Gustav Klimt 


In het Wenen van rond 1900 was van alles gaande op het gebied van kunst en architectuur. Hans de Man neemt je mee naar deze wonderlijke wereld met Gustav Klimt als stralend middelpunt.

Gustav Klimt is onlosmakelijk verbonden met het Wenen van het fin de siècle. Samen met zijn broer Ernst en zijn vriend Franz Matsch wist hij met zijn haast fotorealistische schilderijen op te klimmen tot één van de publiekslievelingen van Wenen. Onder invloed van o.a. het Symbolisme en het gedachtegoed van Freud veranderde zijn stijl echter radicaal, een ontwikkeling die maar weinigen konden waarderen. Om het werk van Klimt beter te kunnen begrijpen kijken we ook naar maatschappelijke ontwikkelingen die in het Wenen van rond 1900 plaatsvonden. Daarnaast besteden we ook kort aandacht aan tijdgenoten zoals Egon Schiele, en de architecten Josef Hoffmann, Adolf Loos en Otto Wagner.

Het college is van te voren opgenomen en heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Inloggen is super simpel, je hoeft alleen je naam en mailadres in te vullen. We houden je dan ook op de hoogte van onze toekomstige (gratis) colleges en andere activiteiten.  Je kunt je eenvoudig uitschrijven onderaan de nieuwsbrief.


Datum: Nu beschikbaar en t/m 15 juni 2021 te bekijken
Duur: 1 uur en 45 minuten
 
Prijs: Gratis (vrije gift aan De Tuinen van Mien Ruys of een ander goed doel naar keuze wordt op prijs gesteld) 

www.tuinenmienruys.nl

Doneren

BEKIJK HIER HET COLLEGE