Reis Maastricht en Aken 

Op veler verzoek is deze reis verplaatst naar het voorjaar van 2025. Het wordt weer een zeer gevarieerde trip met uiteraard veel aandacht voor kunst en architectuur. We overnachten in een van de beste hotels van Maastricht…. het prachtig aan de Maas gelegen Crown Plaza **** met een super uitgebreid ontbijt en uitzicht op de skyline van Maastricht. 

Dag 1 

We starten onze reis met een bezoek aan Museum van Bommel van Dam in Venlo. De van oorsprong particuliere collectie kent een grote variatie en is ondergebracht in het fraai verbouwde postkantoor van Venlo. Het museum heeft een uitstekend restaurant met tal van lokale lekkernijen. We maken een korte stadswandeling en uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Daarna vervolgen we onze weg naar Maastricht waar we rond 15.00 uur bij Crown Plaza inchecken. We maken een korte wandeling door het centrum. De resterende uren kun je de stad zelf verkennen, strijk neer op een van de vele terrassen of bezoek bijvoorbeeld de OLV Kerk of de Sint Servaas met de unieke collectie religieuze kunst.

Dag 2

We beginnen de dag met een rondleiding door de majestueuze Dom van Aken en de wereldberoemde Pfalzkapelle uit 796 van Karel de Grote.  Dit UNESCO monument heeft bij ons een onuitwisbare indruk achtergelaten. Daarna heb je de mogelijkheid de stad verder te verkennen, musea te bezoeken en te lunchen op een van de vele terrassen. In de middag bezoeken we het prachtige Kasteel Wijlre, een van de best bewaarde geheimen van Zuid Limburg. Het kasteel en de historische tuin vormen een fraai contrast met het moderne, volledig uit beton en glas opgetrokken Hedge house van Wiel Arets. Hier vinden ieder jaar zeer gevarieerde kunsttentoonstellingen plaats. Kasteel Wijlre is ook de uitgelezen plek voor een rustmoment met koffie en een Limburgse vlaai. De avond is vrij te besteden.

Dag 3

Vandaag brengt de bus ons naar het Sphinx-gebouw aan de noordzijde van Maastricht. Dit gebouw is het icoon van het industriële verleden van Maastricht. Vanaf hier maken we een prachtige wandeling door onbekend Maastricht. We bekijken het Bassin (oude binnenhaven met veel erfgoed), wandelen door kleine straatjes, onbekende pleintjes en subtiele stadsvernieuwing. We maken een welverdiende koffiestop om nieuwe energie op te doen voor het vervolg van onze ontdekkingstocht. We eindigen onze wandeling bij het bekende Bonnefantenmuseum van Aldo Rossi. Je kunt hier lunchen en uiteraard de collectie bekijken. Vanaf het museum maken we een korte wandeling over het voormalige Céramiqueterrein waar tal van beroemde architecten zoals Alvaro Siza, Mario Botta en Jo Coenen hebben bijgedragen aan de herontwikkeling.  In de loop van de middag keren we huiswaarts.

 

Vertrek: voorjaar 2025 

Opstapplaats: NS station Meppel (voorzijde bij busstation),  NS station Zwolle (achterzijde). Apeldoorn Carpoolplaats Agrifirm/Van der Valk A50
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers
Richtprijs € 489,00 per persoon op basis van tweepersoonskamer
Programma onder voorbehoud

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per comfortabele touringcar 
 • Stadswandelingen Maastricht met Hans en Annet
 • Nederlandstalige rondleiding Dom van Aken 
 • Alle excursies per bus 
 • 2 overnachtingen in Crown Plaza****
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Toeristenbelasting (€ 10,80 p.p.)
 • Uitgebreide reisdocumentatie
 • Gebruik audiosysteem (fluisterset)
 • Boekingskosten

 De reissom is exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden excursies
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer € 150,00   

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af en toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Deze reis is niet geschikt voor rolstoelen. We maken tijdens de reis gebruik van een groepsapp. Het bezit van een mobiele telefoon is dus noodzakelijk.

Je kunt je hieronder aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen).  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Let op: één keer op de knop inschrijven klikken, reactie kan enkele seconden duren.