Online colleges Amsterdam 1200 - 1700

Iedereen kent Amsterdam en heeft gehoord over de bloeiperiode in de Gouden eeuw. Maar hoe kon onze hoofdstad in relatief korte tijd uitgroeien van onbeduidend vissersplaatsje tot een wereldstad?

In de zes colleges gaan we uitvoerig in op het ontstaan en de ontwikkeling van Amsterdam in de periode van 1200 tot 1700. We zoomen in op het leven van alledag, de handel, de stadsuitbreidingen, de architectuur en de kunst. Uiteraard staan we stil bij de architecten en bouwers die Amsterdam haar vorm gaven. Tegelijkertijd zien we Amsterdam door de ogen van kunstenaars als Rembrandt, Berckheyde en vele anderen. We analyseren uitvoerig de prachtige plattegronden die bewaard zijn gebleven en leren hoe we de rijke geschiedenis terug kunnen zien in het huidige Amsterdam. Kortom, Amsterdam zoals je het nog niet eerder hebt beleefd!!!

Docent Hans de Man (1965) studeerde architectuurgeschiedenis aan de RUG in Groningen en was als docent 14 jaar verbonden aan ArtEZ Academie van Bouwkunst. Hans heeft vele honderden colleges en cursussen gegeven voor o.a.  HOVO, Vrije Academie, Vonkc, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Voerman museum, Quintus Kampen en uiteraard Kunstcolleges.nl

De serie Amsterdam duurt totaal circa 6 uur en bestaat uit: 

College 1a. Een dam in de Amstel
College 1b. Amsterdam in de middeleeuwen
College 2a. Eerste, tweede en derde uitleg van Amsterdam
College 2b. De vierde uitleg van Amsterdam

College 3a. Amsterdam in de Gouden eeuw 
College 3b. Amsterdam in de Gouden eeuw (vervolg)

Prijs 70,00 euro  
Na betaling krijg je z.s.m. de links naar de colleges en extra informatie toegestuurd per mail. Je kunt 6 maanden onbeperkt kijken.