Online college Le Corbusier 


De Zwitsers-Franse architect Le Corbusier (1887-1965) wordt door velen gezien als een van de invloedrijkste architecten van de twintigste eeuw. In deze serie gaan we uitvoerig in op de ontwerpen en ideeën die zowel bewondering als kritiek opleverden.
Van zijn vroege werk in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds tot en met zijn grootschalige ontwerpen voor de stad Chandigarh aan de voet van de Himalaya.  

Zijn leven lang heeft Charles-Édouard Jeanneret zoals Le Corbusier eigenlijk heette een bepalende rol gespeeld in de internationale architectuur. Met name bij de opkomst van het modernisme in de jaren twintig wist hij zijn stempel te drukken op de architectuur en stedenbouw. Zo zien we in de Bijlmer nog veel ideeën terugkeren die Le Corbusier in het interbellum had ontwikkeld. Zijn grootschalige aanpak viel echter lang niet overal in goede aarde en de kritiek werd dan ook vanaf de jaren vijftig steeds luider. 

De serie Le Corbusier duurt totaal circa 7 uur en bestaat uit: 

College 1a. Voorgeschiedenis en vroeg werk
College 1b. De doorbraak 
College 2a. De vijf punten van de moderne architectuur
College 2b. De vijf punten van de moderne architectuur (vervolg)
College 3a. Le Corbusier na de oorlog
College 3b. Le Corbusier na de oorlog (vervolg)
Prijs 70,00 euro 
Na betaling krijg je z.s.m. de links naar de colleges en extra informatie toegestuurd per mail. Je kunt 6 maanden onbeperkt kijken.