Online colleges Rem Koolhaas


Rem Koolhaas, wereldberoemd en inmiddels door menigeen heilig verklaard. Wat maakte deze tegendraadse denker/architect tot één van de goeroes van de hedendaagse architectuur en stedenbouw? 
Waarom is Koolhaas gefascineerd door de Russische constructivisten, Constant Nieuwenhuijs en Mies van der Rohe? Wat was de impact van zijn boek Delirious New York en wat wordt er bedoeld met door Koolhaas geïntroduceerde begrippen als de generieke stad en junkspace. Bij deze cursus gaan we uitvoerig in op de ideeën, theorieën en werk van dit fenomeen in de hedendaagse architectuur. Bovendien zoomen we in op zijn samenwerking met levenspartner 
Petra Blaisse en zien we de invloed op andere architecten zoals MVRDV,  Neutelings-Riedijk, Bjarke Ingels, Zaha Hadid, en vele anderen.   

Docent Hans de Man (1965) studeerde architectuurgeschiedenis aan de RUG in Groningen en was als docent 14 jaar verbonden aan ArtEZ Academie van Bouwkunst.  Hans heeft vele honderden colleges en cursussen gegeven voor o.a. HOVO, Vrije Academie, Vonkc, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Voerman museum, Quintus Kampen en uiteraard Kunstcolleges.nl

De serie De wereld van Rem Koolhaas duurt totaal circa 6 uur en bestaat uit: 

College 1a. Voorgeschiedenis en vroeg werk 
College 1b. Koolhaas en zijn fascinatie voor Mies van der Rohe 
College 2a. Rem Koolhaas en de opkomst van SuperDutch
College 2b. 
Rem Koolhaas en de opkomst van SuperDutch (vervolg)
College 3a. The Generic City,  Junkspace, Bigness or the problem of Large
College 3b. Recent werk

Prijs 70,00 euro  
Na betaling krijg je z.s.m. de links naar de colleges en extra informatie toegestuurd per mail. Je kunt 6 maanden onbeperkt kijken.