De wereld van Gerrit Rietveld

 

Tijdens deze boeiende en informatieve reeks duiken we diep in het leven, de werken en de erfenis van deze visionaire architect, die de wereld verbaasde met zijn innovatieve ontwerpen.
Architectuurhistoricus Hans de Man neemt je mee op een reis door de belangrijkste aspecten van Rietvelds werk, van zijn iconische Rietveld Schröderhuis tot zijn revolutionaire meubelontwerpen. Uiteraard zoomen we in op zijn positie in De Stijl-beweging en de bijzondere relatie met Truus Schröder. Maar ook is er ruim aandacht voor minder bekend werk, zoals in onze regio, de voormalige bibliotheek van Meppel, het kantoor van Schrale’s beton in Zwolle en de spaarbank van Dedemsvaart. Kortom een zeer complete en diepgaande reeks die nergens anders in ons land wordt gegeven.

  

Docent Hans de Man (1965) studeerde architectuurgeschiedenis aan de RUG in Groningen en was als docent 13 jaar verbonden aan ArtEZ Academie van Bouwkunst.  Hans heeft vele honderden colleges en cursussen gegeven voor o.a.  HOVO, Vrije Academie, Vonkc, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Voerman museum, Quintus Kampen en uiteraard Kunstcolleges.nl

De collegereeks van ruim 6 uur bestaat de volgende afleveringen

  • College 1a De vroege jaren 
  • College 1b Rietveld en De Stijl  
  • College 2a Rietveld en de internationale avant-garde
  • College 2b Rietveld en de internationale avant-garde (vervolg)
  • College 3a Rietveld na de oorlog 
  • College 3b Rietveld na de oorlog (vervolg) 
 Prijs 70,00 euro  
Na betaling krijg je z.s.m. de links naar de colleges en extra informatie toegestuurd per mail. Je kunt 6 maanden onbeperkt kijken.
Introductievideo volgt binnenkort