Reis Gent en Mechelen 

Verrassende reis naar twee schitterende Vlaamse steden, met stadswandelingen, prachtige musea en een rondleiding bij de Verbeke Foundation. We overnachten in een voormalig klooster in het centrum van Gent.

Dag 1 

Vertrek vanuit de opstapplaatsen in Meppel en Zwolle. Onze eerste bestemming is de Verbeke Foundation in de buurt van Antwerpen. Een volstrekt unieke creatie van oprichter Geert Verbeke die een collectie verzamelde die je echt nergens anders tegenkomt. Mogelijkheid voor lunch. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel in het hartje van Gent. Vanuit hier maken we een korte wandeling door het centrum. ‘s Avonds kun je dineren op een van de vele terrassen. Boek je alleen? Geen probleem: wij zorgen dat je niet alleen eet.

Dag 2  
We starten met een bezoek aan het Stadsmuseum Gent (STAM). Dit voormalige klooster is schitterend verbouwd, een spannende combinatie van middeleeuwse en moderne architectuur. Bovendien herbergt het een unieke collectie m.b.t. de geschiedenis van Gent en een uitstekend restaurant met tuinterras. We bekijken de naastgelegen universiteitstuinen en vanaf hier lopen we gezamenlijk langs de Leie terug naar het centrum.
In het centrum kun je lunchen op een van de vele gezellige terrassen. De rest van de middag is vrij te besteden. Een boottocht is zeer aan te raden net als een bezoek aan het wereldberoemde Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Wandelliefhebbers kunnen samen met Hans en Annet een stadswandeling maken door het noordelijke gedeelte van het centrum. 

Dag 3
Vanochtend brengt de bus ons naar het De Smet- de Naeyerpark net buiten het oude centrum. Op deze locatie vond in 1913 de wereldtentoonstelling van Gent plaats, iets dat je nu nog steeds in het stratenpatroon kunt terugzien.
Daarna werd de locatie herontwikkeld tot de groene, luxueuze villawijk die het nu is. Vanaf hier lopen we naar het citadelpark waar we het Museum voor Schone Kunsten (MSK) bezoeken. Dit klassiek opgezette museum herbergt een schat aan Belgische topkunst. Ook kun je hier live meekijken met de restauratie van enkele panelen van het Lam Gods. Mogelijkheid voor lunch. Als alternatief kun je ook het naast gelegen Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) bezoeken. Ook dit museum beschikt over een restaurant. Na ons bezoek lopen we naar de Leopoldskazerne die onlangs op spectaculaire wijze is verbouwd tot woningcomplex waar nieuwe en bestaande architectuur op een haast vanzelfsprekende manier in elkaar overgaan. Vanaf hier wandelen we verder naar het St. Pietersplein met het gelijknamige klooster. We bezoeken de eeuwen oude kloostertuin. Vervolgens lopen we langs de Schelde terug naar het centrum en eindigen bij de nieuwe landmark van Gent… de Krook van de Catalaanse architecten RCR Arquitectes. 

Dag 4
We verlaten Gent en gaan op weg naar Mechelen dat al in de negende eeuw voor het eerst werd genoemd. Mechelen is bij ons niet zo heel erg bekend maar dat is volkomen onterecht want het is werkelijk een prachtige stad met een keur aan historische panden en gezellige pleinen. We bezoeken o.a. het museum De Hof van Busleyden een stadskasteel dat in 2023 compleet is gerenoveerd en heringericht. Met een lokale gids maken we een uitvoerige stadswandeling door het historisch centrum waar we ook kennis maken met een aantal subtiele stadsvernieuwingsprojecten. Mechelen is adembenemend mooi!  

We overnachten in het Monasterium Hotel gehuisvest in een voormalig 19e eeuws klooster in hartje centrum Gent, enkele minuten lopen van de Graslei en de Sint Baafs.

Vertrekdatum: donderdag 29 augustus 2024 (nog 4 plaatsen)
Opstapplaatsen: Meppel NS station,  Zwolle NS station achterzijde en Soesterberg carpoolplaats A50
Reisleiding: Hans en Annet de Man
Minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers
Prijs € 598,00 per persoon op basis van tweepersoonskamer
Programma onder voorbehoud

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per comfortabele touringcar 
 • Entree en rondleiding Verbeke Foundation
 • Stadswandelingen Gent met architectuurhistoricus Hans de Man
 • Rondleiding met plaatselijke gids in Mechelen
 • Alle excursies per bus 
 • 3 overnachtingen in hartje centrum Gent Hotel Monasterium, premiumkamers met airco
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik audiosysteem (fluisterset)
 • Uitgebreide reisdocumentatie
 • Boekingskosten

 De reissom is exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden excursies
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer € 175,00   

Heb je vragen stuur dan een mailtje naar Hans de Man

Bekijk hier onze voorwaarden

Voor de reis is een goede fysieke conditie vereist omdat we af en toe met de groep een stuk wandelen (in rustig tempo). Deze reis is niet geschikt voor rolstoelen. We maken tijdens de reis gebruik van een groepsapp. Het bezit van een mobiele telefoon is dus noodzakelijk.

Je kunt je hieronder aanmelden voor de reis (automatische bevestiging kan enkele minuten duren en in de spam terechtkomen).
  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Let op: één keer op de knop inschrijven klikken, reactie kan enkele seconden duren.

  s-Duitse oorlog. -r